Ο δρόμος του αγώνα των ενστόλων είναι μονόδρομος.Χαιρετισμός του Γ. Σταμούλη στο Γενικό Συμβούλιο του ΠΟΑΣΥ


Μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα για τη δύσκολη εργασιακά νέα χρονιά, ήταν το βασικό μήνυμα του χαιρετισμού του πρόεδρου της ΕΑΠΣ Γ. Σταμούλη στην παρέμβασή του, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου..

Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των Σ.Α, τα οποία παραμένουν άλυτα και χειροτερεύουν.


Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, επεσήμανε ότι η πολιτική απραξία του Υπουργείου είναι ίδια και στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα. Ακόμα αναμένεται η ρύθμιση για το ελευθέρας στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, ακόμα αναμένεται η ρύθμιση για το επίδομα εξομάλυνσης για τους διαζευγμένους, ακόμα περιμένουν οι Πυροσβέστες να πάρουν στολές, ακόμα περιμένουν οι Π.Π.Υ. να λυθεί το εργασιακό τους ζήτημα, ενώ ουδεμία θεσμική παρέμβαση έχει γίνει στον πυροσβεστικό μηχανισμό, παρά μόνο την προετοιμασία της αλλαγής του κανονισμού μεταθέσεων, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ιδιωτών εταίρων που ετοιμάζεται να συμβληθεί το Π.Σ.


Παράλληλα από φέτος, οι αξιωματικοί που με λίγα χρόνια υπηρεσίας οδηγήθηκαν βιαίως στην αποστρατεία, καταδικάζονται σε σύνταξη φιλοδώρημα και μάλιστα με άγνωστη ημερομηνίας χορήγησης από τον ΕΦΚΑ, ενώ ίδιο "άγνωστο χρόνο" θα περιμένουν και για την χορήγηση του εναπομείναντα ΕΦΑΠΑΞ.


Τέλος δήλωσε την υποστήριξη για την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ, για την νομοθετική αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, με την επιφύλαξη όμως, αν η κυβέρνηση σε τυχόν αποδοχή της πρότασης, θα δώσει ουσιαστικό νόημα στην πρωτοβουλία. Άλλωστε αν ήθελε μέχρι και σήμερα θα εφάρμοζε τις νομοθετικές επιταγές για την υγεία και ασφάλεια στις εγκαταστάσεις και θα είχε νομοθετήσει όπως προβλέπεται για υγεία και ασφάλεια του προσωπικού κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων,