"ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η..."ΜΠΟΡΑ" ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ"!

Συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ, της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στο Γιώργο Κοντονή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ94FM του Δήμου Ηρακλείου Αττικής



"Ετσι ξεκίνησε την κουβέντα μας σήμερα στην εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή μία με δύο, απο τόν Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ94FM του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο πρόεδρος των Ελλήνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Γιάννης Σταμούλης.
"Πως είναι δυνατόν με σχισμένα παπούτσια και κουρελιασμένα ρούχα, να αποδώσει ενας Πυροσβέστης..."! Τόνισε με παράπονο ο κ. Σταμούλης που συνέχισε γεμάτος υπερηφάνεια για τούς συναδέλφους του. 
"Παρ'ολα αυτά ΟΛΟΙ οι Πυροσβέστες τα δίνουν ΟΛΑ, τα πάντα προκειμενου να σβήσουν την φωτιά, αψηφώντας ακόμα και για την ίδια τους τήν ζωή..."!
Και πραγματικά ετσι ειναι.
Ο Γιάννης Σταμούλης εχει απόλυτα δίκιο.
Άλλωστε η στήλη, τό μνημείο που υπαρχει στό Χαλάνδρι ΔΕΝ χωράει αλλα ονόματα απο τούς "πεσόντες σε ώρα καθήκοντος" Πυροσβέστες.
Και η πολιτεία;
Τι κάνει η πολιτεία ρώτησα με αγανάκτηση τόν καλεσμένο μου, τόν πρόεδρο των Ελλήνων Αξιωματικών Γιάννη Σταμούλη.
"Μά μόλις τελειώσει η επικίνδυνη περίοδος, η "μπόρα", ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ..."!!!
Αλλα, οπως μου είπε με παράπονο ο κ. Σταμούλης,
"Δεν ειναι μόνο αυτό. Ενώ έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη κι'επικίνδυνη φωτιά και παλεύουμε με τίς φλόγες θυσιάζοντας πολλές φορές την ζωή μας, η Κυβερνηση ΔΕΝ δίνει σημασία στα εργαλεία τής δουλειά μας. 
Τα αυτοκίνητα ΔΕΝ κινούνται. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για να διορθωθούν οι βλάβες! 
Τα αεροπλάνα τα περισσότερα ειναι καθηλωμένα στο έδαφος απο βλάβη και οι πιλότοι-πυροσβέστες αγωνίζονται με τόν κίνδυνο μήπως και κάποιο αεροπλάνο πάθει κάτι την ώρα που πετάει! 
Εμείς κάνουμε τόν σταυρό μας να μήν έχουμε δύο ή τρείς φωτιές μαζί γιατί τότε τα αεροπλάνα δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα..."!!!
Κι'ενω αυτά συμβαίνουν, η Κυβέρνηση ΔΕΝ δίνει καμία σημασία στούς Πυροσβέστες και ούτε τούς προσφέρει μπότες και ρούχα για τήν δουλειά τους...
Ομως οι Πυροσβέστες μας ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, κερδίζουν τίς μάχες με τίς φωτιές, σώζουν ζωές και περιουσίες, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥΣ!
Και οι Ελληνες πολίτες που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, τους θαυμάζουν και τούς ευχαριστούν...

Γιώργος Κοντονής http://kontonis.blogspot.gr