ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΩΤΙΑΣ



Επικίνδυνος-καταστρεπτικός-ασύμμετρος
Το πεδίο της μάχης στην Αττική γη.

Και αυτό το καλοκαίρι, συνταιριάστηκε με αγροτοδασικές πυρκαγιές που κατατρώγουν τον εθνικό  φυσικό πλούτο μας, πληγώνουν την ταλαιπωρημένη χώρα μας. Πάνω από  3.500 περίπου ενάρξεις πυρκαγιών  και  μόλις τώρα μπήκαμε στην καυτή περίοδο της αντιπυρικής περιόδου.
Πυρκαγιές, πραγματικά εθνικά εγκλήματα, με δράστη το χέρι που είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εγκληματική πρόθεση στρέφεται εναντίον της πατρίδας μας και του λαού της.
Απεχθή εγκληματική πράξη, ο εμπρησμός, ανεξάρτητα του χαρακτηρισμού του, δημιουργεί συνθήκες «ασύμμετρης πολεμικής επιχείρησης» καθότι η καταστροφή που προκαλείται και οι επιπτώσεις της στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερες από το άμεσα ορατό αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς.
Κρήτη, Άνδρος,Ρόδος, Χίος, Σάμος, Σέριφος, Κύθηρα, το τελευταίο διάστημα, δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα,  θέτοντας σε κίνδυνο πέρα από το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον και τις προσπάθειες των ντόπιων κοινωνιών να  πάρουν μια ανάσα από την τουριστική περίοδο.
Σε όλες  μέχρις στιγμής οι Πυροσβέστες με τις «συνήθεις πλέον ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα» και με τις πενιχρές «περιτετμημένες αποδοχές τους» με μια συγκλονιστική επαγγελματική προσφορά, δώσαν  καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα, σε πραγματικά πολεμικές κατασβεστικές επιχειρήσεις, καταστέλλοντας τις σε πρώτο χρόνο.
Στις περισσότερες από αυτές έχουν παραδοθεί στην ελληνική δικαιοσύνη τα «αμελή  ή εκ προθέσεως» χέρια  ημεδαπών και αλλοδαπών, που εντοπίστηκαν από τις ανακριτικές πυροσβεστικές αρχές, να φέρονται ως οι εμπρηστές.
Δυστυχώς την καταστροφική μανία των πυρκαγιών δεν απέφυγε ούτε η Αττική. Ψάθα, Σχινιάς, Ανάβυσσος, Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωροπού, Μαρκόπουλο Αττικής, Αύρα Μαραθώνα, Βαρυμπόμπη.
Ευτυχώς και εδώ  η άμεση απόκριση του πυροσβεστικού μηχανισμού και η αυτοθυσία των Πυροσβεστών, απέτρεψαν τα χειρότερα για πόσο ακόμα;
Δυστυχώς η εγκληματική  γνωστή αμέλεια  αλλά και η γνωστή και άγνωστη εγκληματική πρόθεση «απεχθών εμπρηστών» συνεχίζουν το έργο τους.



Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της νέας βραδυνής πυρκαγιάς  που σημειώθηκε στην Βαρυμπόμπη Αττικής την Κυριακή 5 Αυγούστου 2013 στις 22.48.
Το σημείο έναρξης της, ήταν  σε μικρή απόσταση από το αντίστοιχο της επίσης βραδινής πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί   πριν λίγες μέρες, την Τετάρτη  17 Ιουλίου 2013 στις 21.11.
Και οι δύο  πυρκαγιές είχαν ίδια χαρακτηριστικά, βραδυνή ώρα, δύσκολο  γεωγραφικό ανάγλυφο και φυσικά τον ίδιο κίνδυνο: «επέκταση του πύρινου μετώπου στον πυρήνα της Πάρνηθας και προς την κατοικημένη περιοχή Βαρυμπόμπης- Θρακομακεδόνων.
Για την πρώτη πυρκαγιά  της 17/7/2013, είχα σημειώσει  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ημέρας εκείνης που συνίστανται σε  μεγάλες πυροσβεστικές επιχειρήσεις που διεξάγονταν προ της ενάρξεως στα Αντίκυρα, στους Τσακαίους, στον Κάβο Ισθμίων, αλλά και την έναρξη λίγης ώρας μετά στο Αλεποχώρι (Νέο Μάζι Μεγάρων).
Στην δεύτερη φωτιά της Βαρυμπόμπης στις 5/8/2013 προ της ενάρξεως δίνονταν  από το μεσημέρι γιγάντια πυροσβεστική επιχείρηση στο Μαραθώνα, από τις ίδιες δυνάμεις που κληθήκαν στη συνέχεια να επιχειρήσουν σε αυτή τη  νέα βραδυνή πυρκαγιά. Επίσης λίγο προ της ενάρξεως,   λίγο πριν τις 20.00 ξέσπασε πυρκαγιά στη Μαυροσουβάλα Ωρωπού, στο ίδιο περίπου σημείο με μια προ ημερών(17/7) έναρξης πυρκαγιάς πάλι νυκτερινή ώρα (λίγο μετά τις 21.00).
Αυτή την φορά το  έγκλημα πρέπει να διαλευκανθεί. Ο εμπρησμός είναι εχθρική πράξη απέναντι στην πατρίδα και στο  λαό μας. 
Αρκεί…