Να ναι το 2013 χρονιά ανθρώπων και όχι αριθμών


¨Εφτασε στο τέλος του  το 2012.
Χωρίς να καταστραφεί η ανθρωπότητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Μάγιας.
Χωρίς να βγεί η Ελλάδα από το ευρώ.
Χωρίς να αδειάσουν τα ταμεία του ελληνικού κράτος και να μείνουν χωρίς φάρμακα, καύσιμα, τρόφιμα τα μαγαζιά στη χώρα.
Έφυγε άλλο ένα μνημονιακό έτος από την πατρίδα μας, που υποδέχεται το πιτσιρίκι 2013, μέσα σε ατμόσφαιρα εθνικής βουβαμάρας, απίστευτης ύφεσης και χρονολογικής οπισθοδρόμησης.

Η εναλλαγή του χρόνου, μας βρίσκει πιό φτωχούς, πιό απογοητευμένους, πιό ταλαιπωρημένους.
Βρίσκει τη χώρα να στενάζει κάτω από τη μπότα των κερδοσκόπων, των μερκελιστών, του σκληρού λόμπι των αγορών που επιζητούν την αφαίμαξη κάθε εθνικού πόρου, την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Η υποδοχή του νέου  χρόνου, μας βρίσκει προδομένους από πολιτικές και πολιτικούς που αφού δημιούργησαν την κρίση, φαντάζουν τώρα ως οι μόνοι ικανοί να τη διαχειριστούν, να την επιλύσουν και να σώσουν τη χώρα από τους κακομαθημένους και καλοπερασάκηδες πολίτες της.

Υποδεχόμαστε τη  νέα χρονιά σε σκοτεινές πόλεις, με απλωμένη την αιθαλομίχλη από τα ξύλα που επαναφέρθηκαν ως θερμαντικό μέσο.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, ως Νεοέλληνες του 2013, που απολέσαμε το αξιοπρεπές βιωτικό μας επίπεδο, στοιχειωμένοι από τους εκατοντάδες αυτόχειρες, τους χιλιάδες νεόφτωχους, εξαθλιωμένους, τους χιλιάδες ανέργους.
Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά,  με απογοήτευση και με οργή που σιγοκαίει.

Μας μετρήσανε σαν αριθμούς και κοστολόγησαν τη ζωή μας, περικόπτοντας \ότι γι αυτούς φάνταζε περιττό.
Γι αυτούς όλους τους τροικανούς και εμείς οι ίδιοι είμαστε βάρος. Θα θέλανε σίγουρα αυτή η Περήφανη  μικρή Ελλάδα να αδειάσει από τους Έλληνες.
Έτσι σίγουρα θα λυνόταν η "κρίση".
Δυστυχώς για όλους αυτούς η νέα χρονιά θα βρεί τούτη τη χώρα με 'Ελληνες  "κανονικούς" από αυτούς ακόμα και όταν  τα "λογιστικά " της αναμέτρησης δεν έβγαιναν, κάναν την υπέρβασή τους  και  στέλνανε στον αγύριστο τους κατακτητές και τα τσιράκια τους.
Σε αυτή τη χώρα θα υποδεχτούμε το 2013, όπως του πρέπει.

Έλληνες που ξέρουν να νιώθουν το συνάνθρωπο, να σφίγγουν το χέρι στο διπλανό τους και Έλληνες που στο τέλος θα βγουν από την τρικυμία, βρεγμένο, ταλαιπωρημένοι, άλλα όρθιοι και ζωντανοί.
Έλληνες που στο τέλος θα σύρουν και ένα χορό θα πιουν και ένα ποτήρι στη υγειά του νέου χρόνου.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ