ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ


Με ιδιαίτερη  έκπληξή πληροφορήθηκαν οι Πολίτες της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας του 2012,  την  απόφαση των αστυνομικών αρχών να απαγορεύσουν κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας,για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

Η αστυνομική αρχή με, με επίκληση λόγων δημόσιας ασφάλειας και της μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις από τις 09.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.


Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην πολιτισμένη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, κατοχυρώνεται, με το άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος, το δικαίωμα του ειρηνικώς συνέρχεσθαι.

Το ίδιο δικαίωμα κατοχυρώνεται και από το  άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του άρθρου  21 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.


Το συγκεκριμένο δικαίωμα  αποτελεί  ουσιαστικό στοιχείο του δημοκρατικού  χαρακτήρα της πατρίδας μας.

Η απαγόρευση του δικαιώματος παραπέμπει σε εποχές που η ΄δημοκρατία μας ήταν στο γύψο".
Τέτοιες "προληπτικές  απαγορεύσεις" συνιστούν πολιτική επιλογή που το μόνο τους στόχο έχουν την παρεμπόδιση  των οργισμένων και εξαθλιωμένων  πολιτών που ασκούν το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται στην πολιτική εξουσία και τους μνημονιακούς νεοκατακτητές της χώρας.

Στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία μας, οι αρχές ασφαλείας, έχουν καθήκον να αντιμετωπίζουν τους εγκληματούντες και να διασφαλίζουν την άσκηση των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών του πολίτη.
Αυτό προφανώς δηλώνει και η ονομασία του Πολιτικού Προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ. : Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σαν επίλογο παραθέτω την επίκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:

" καλούμε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να ανακαλέσει άμεσα την κατά τα ανωτέρω γενική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πορειών, διασφαλίζοντας το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να συνέρχονται σε υπαίθριους χώρους και να διαδηλώνουν ειρηνικά και καταστέλλοντας συγχρόνως κάθε εγκληματική πράξη, η οποία διαταράσσει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια."