ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟΥΤΗ Η ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ;

 Άλλο ένα καυτό καλοκαίρι. Δεκάδες  πυρκαγιές και φέτος να καταρώγουν το  φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, να προκαλούν καταστροφές  σε καλλιέργειες, να ααπειλούν κατοικίες και το βιός, να θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.
Ο πύρινος εφιάλτης, απλωμένος πάλι στη χώρα, να σκορπίζει τα αποκαιίδια στην ταλαιπωρημένη πατρίδα μας.
Καταστροφές χωρίς τέλος, που δυστυχώς ουδένα αρμόδιο συγκλονίζουν. 
Προφανώς στα λογιστικά κλεισίματα των διαχειριστών του μνημονίου δεν χωράει  κωδικός 'ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
Δυστυχώς οι κραυγές αγωνίας των Πυροσβεστών δε εισακούστηκαν. 
Κοι οι πληγές στο κορμί της πατρίδας μεγαλώνουν.
Δεν   κινδυνολογούσαμε στην  αρχή του καλοκαιριού, ότσν κρούαμε το καμπανάκι του κινδύνου.
Απλά εμείς είχαμε διαβάσει τις καταστροφές των προηγούμενων καλοκαιριών και είχαμε μελετήσει τα κενά και τις ελλείψεις του συνολικού πλέγματος δασοπροστασίας - πυροπροστασίας.
Δυστυχώς "αδιλαβαστοι" ήταν οι ιθύνοντες της πολιτικής διαχείρησης της τύχης αυτού του μικρού αυτπύ τόπου
Απλά θα επαναλάβω μερικές φράσεις από δηλώσεις μου στο  www.newsit.gr στις 21-6-2012:
"Κοινωνία, κράτος και πολίτες, έχω την εντύπωση πως δεν έχουν πάρει στα σοβαρα την υπόθεση της προστασίας των δασών μας από τις φωτιές" λέει ο κύριος Σταμούλης. "Από το 1998 που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου στα συνδικαλιστικά όργανα του πυροσβεστιού σώματος έχουμε γίνει γραφικοί κάθε χρόνο να φωνάζουμε για τις ελλείψεις και την αβλεψία της πολιτειας να προετοιμάσει τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης. Το αποτέλεσμα ειναι κάθε χρόνο να θρηνούμε στάχτες στα δάση μας, συναδέλφους νεκρούς και πολίτες νεκρούς. Κάποια στιγμή αυτή η έρμη χώρα που τα τελευταία χρόνια φλέγεται από το μνημόνιο τουλάχιστον πρέπει να σταματήσει να φλέγεται από τις πυρκαγιές" είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης."